Radio Maria Podcast

Radio Maria Podcast

Radio Maria België

Radio Maria is een jonge radio zender die heel Vlaanderen wil bereiken om het Woord van God te laten weerklinken. Op ons DAB+ signaal heeft u een zeer gevarieerd programma.

Escuchar el último episodio:

Voor ons programma “In Gesprek met een Priester” zijn we vandaag te gast bij eerwaarde heer Marcel Raskin in Hasselt. Hij werd geboren op 21 januari 1930 in Alken als zevende in een gelovig gezin van 12 kinderen. Omdat hij een beetje ziek was werd hij tijdens de oorlog ondergebracht bij zijn grootmoeder in Kozen. Zij was een heel gelovige vrouw en hij mocht er ook de H. Mis dienen bij zijn grootoom, die priester was. Zijn lagere school deed hij in Hasselt, waarna hij er ook enkele jaren naar het college ging. Vanaf zijn derde jaar trok hij Naar Kortrijk, naar het huis van Don Bosco voor late roepingen bij de Salesianen. Hij voelde de roeping om priester te worden. Eerst wilde hij graag missionaris worden, maar hij ontpopte zich tot een leiderstype en een harde werker. Op 27 juli 1961 werd hij tot priester gewijd in Borgloon en nadien werd hij gevormd tot een priester arbeider. Hij kreeg een vervolmaking van zijn vorming in Frankrijk, oa in Lyon. Tot 2013 was hij lange tijd diocesaan priester in Tilleur en Seraing in het bisdom Luik. We zochten priester Marcel op in Runkst bij Hasselt voor een gesprek voor radio Maria.

Episodios anteriores

  • 1446 - In gesprek met een priester: In gesprek met E.H. Marcel Raskin 
  • 1445 - Klassiekuur: Gregoriaanse gezangen en fijnbesnaarde melodieën 
  • 1444 - De rots in de branding: ‘La vera Europa. Identità e missione’ 
    - 0h
  • 1443 - Klassiekuur: Muziek van Wolfgang Amadeus Mozart 
  • 1442 - Radio vaticaan: Videoboodschap IV World Meeting of Popular Movements (Deel 2) – Generale audiëntie 20/10 – Brief van een slachtoffer aan de seminaristen 
    - 0h
Mostrar más episodios

Más podcasts religión y espiritualidad chilenos

Más podcasts religión y espiritualidad internacionales

Filtrar podcasts por categoría